SGK Emekli Maaşı Sorgulama 4B



SGK Emekli Maaşı Sorgulama 4B Başlamak için Tıklayınız

SGK Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulamalarınızı Buradan Yapabilirsiniz
Emekli maaşınızı nasıl hesaplayacağınızı öğrenmek için sizler için hazırladığımız sayfamızı inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Eğitim yaşantımızın başlaması ile girmiş olduğumuz hayat koşuşturması, bir meslek edinip, çalışmaya başlamamız ve ardından gelen emekli olacağımız tarihe kadar devam etmektedir. Bu durumda, emeklilik durumunun gerçekleşmesi için, ilk aşamada, sigortalı olarak bir işe başlamanız gerekmektedir. Ya da kendi imkanlarınız dahilinde, emeklilik için gerekli olan belli bir miktar priminizi ödemeniz gerekmektedir. Emeklilik maaşı, rahat ve sağlıklı bir yaşlılık süreci için oldukça önemlidir.

Sizler için düzenlemiş olduğumuz bu yazımıza göz gezdirerek, emeklilik maaşınızın ne miktar olduğunu öğrenebilirsiniz.

Hız ile gelişen teknoloji sayesinde her geçen gün hizmete sunulan uygulamalardan, biri de devletin Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile oluşturmuş olduğu, emekli maaşı sorgulaması ve emekli maaşı hesaplaması uygulamalarıdır. Şimdi emekli maaşı sorgulamasının nasıl yapıldığını anlatalım;

SGK Emekli Maaşı Sorgulama

SGK emekli maaşı sorgulama işlemi, SGK’nın, SSK (4A), BağKur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) birimleri için aynı yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Bu emekli maaşı sorgulaması işlemi, e-devlet sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile ya da ESGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak yapılabilmektedir.

E-Devlet şifresi ile yapılan SGK emekli maaşı sorgulaması işlemi

Önce, sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Açılan e-devlet sayfasında bulunan ve Kimliğimi Şimdi Doğrulayazan bölüme geliniz. Bu bölüm kimlik doğrulaması işlemi için düzenlenmiştir. Daha sonra burada, T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi yazarak ve Sisteme Giriş Yapyazan bölümü tıklayarak e-devlet sistemine giriş yapınız. Daha sonra açılan bu sayfada, E-Hizmetlerşeklinde bulunan alanı tıklayınız ve bu bölümden, SGKyazan bölüme geliniz. Devamında açılan tabloda bulunan, SSK (4A), Emekli Sandığı (4C) ve Bağkur(4B) kurumlarından bağlı olarak çalıştığınız kurumunuzu seçiniz.

E-SGM ile yapılan SGK emekli maaşı sorgulaması işlemi

Emekli maaşı sorgulama işleminizi başlatmak için ilk aşama olarak, SGK web sayfasından, E-SGM hizmet sorgulama ekranına giriniz.Buyeni sayfada bulunan bölümlere, uyruğunuzu, T.C kimlik numaranızı, nüfusuna kayıtlı olduğunuz ili, cilt numaranızı ve doğum yılınızı yazınız.Devamında, bağlı olduğunuz kurumunuzu işaretleyiniz. En son aşama olarak ise Sorgulayazan bölümüişaretleyiniz.

Şimdi de, SGK’nın emekli maaşı hesaplaması sistemini ve nasıl kullanılacağını anlatalım;

SGK Emekli Maaşı Hesaplama

SGK’nın alt kollarından her biri için farklı şekillerde düzenlenmiş olan emekli maaşı hesaplaması sistemi, aşağıda anlattığımız şekilde yapılmaktadır.

Buna göre, SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları için emeklilik maaşı hesaplaması şu şekilde yapılmaktadır;

4A (SSK) kurumuna bağlı olan vatandaşlar için emeklilik hesaplaması

Öncelikle, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Burada yeni açılmış olan sayfada bulunan;SSK Sicil Numarası, T.C. Kimlik Numarası, Baba Adı, Nüfus İlve Doğum Tarihişeklinde düzenlenmiş olan bölümleri doldurunuz.

Daha sonra, burada bulunan ve SGK’nın SSK (4A) birimi için düzenlemiş olduğu emekli maaşı hesaplaması sistemine giriniz.

Son aşama olarak, Sorgulaseçeneğine tıklayınız.

4B (Bağkur) kurumuna bağlı olan vatandaşlar için emeklilik hesaplaması

Öncelikle, SGK’nın web sayfasından, Bağkur (4B) için düzenlenmiş olan emekli maaşı hesaplaması sitemine giriş yapınız.

Ardından burada bulunan bölümlere, T.C kimlik numaranızı ve bağlı olarak çalıştığınız kurumunuzu doldurunuz.

Daha sonra sayfada bulunan resimdeki harf ve rakamları güvenlik kodu yazan bölüme yazınız.

En son aşama olaraksorgulayazan bölümü işaretleyiniz.

4C (Emekli Sandığı) kurumuna bağlı olan vatandaşlar için emeklilik hesaplaması

Öncelikle, SGK’nın web sayfasından, Emekli Sandığı (4C) kurumu için düzenlenmiş olan emekli maaşı hesaplaması sistemine giriş yapınız.

Burada açılan yeni sayfada bulunan ve Derece, kademe ve ek gösterge, makam, temsil ve görev tazminatşeklinde yazan kısımları doldurunuz ve ardından;

Hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı, ikramiye yılı ve aylık aldığınız tarih bilginizi de ilgili alanlara yazınız.

Son aşama olarak da, hesaplamayazan seçeneğe tıklayınız.


SGK İletişim Bilgileri

E-Posta istanbulsgim@sgk.gov.tr
Faks (212)243 63 63
Telefon (212)372 10 00
Adres İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PÜRTELAŞ MAH. MECLİSİ MEBUSAN CD. NO:43 PK:34427 FINDIKLI-BEYOĞLU/İSTANBUL

SGK Genel Müdürlüğü Ana WEB Sayfası için Tıklayınız

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ “ALO 170”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 15 Kasım 2010 tarihinde hizmete girdi. İletişim Merkezi çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hakkında her türlü;

Soru,
Öneri,
Eleştiri,
İhbar,
Şikâyet,
Başvuru ve taleplerinizi,


etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur.





Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

İletişim Merkezimize gelen tüm çağrılara uzmanlarımız doğrudan cevap vermekte ve ilk görüşmede talepler sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Çağrılara hemen cevap üretilemediği durumlarda anında kurum ve kuruluşlarımızla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplere cevap verilmektedir.

İletişim Merkezimizde görevli personelin %50’si engelli kişilerden oluşmaktadır.