Emekli Sandığı (4C) Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?



Emekli Sandığı (4C) Emekli Maaşı Hesaplamak için Tıklayınız

Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama işleminiz sizin gireceğiniz bilgiler baz alınarak yapılacağı için herhangi bir resmi evrak olarak kullanılamaz. Bununla birlikte Emekli Sandığı yani yeni adıyla 4C emekli maaşı hesaplama işleminiz için yukarıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama işleminiz için en az derece, kademe ve aylık tarihleri bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

Emekli maaşı hesaplama için bu bilgileri giriniz. Dilerseniz emekli maaşı hesaplama için ek gösterge, makam+temsil+görev tazminat göstergesi, hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı, pay/payda ve kademe tazminat ek gösterge gibi diğer bilgilerinizi de girebilirsiniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra emekli maaşı hesaplama için “Hesapla” butonuna tıklayınız. İnternet üzerinden kolay bir şekilde Emekli Sandığı yani yeni adıyla 4C kurumuna ait olan emekli maaşı hesaplama işleminizi gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.

Şifresiz Emekli Sandığı yeni adıyla 4C emekli maaşı sorgulama işleminiz için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada öncelikli olarak uyruk bilginizi seçmelisiniz. T.C. uyruklu iseniz emekli maaşı sorgulama işleminiz için, T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunu ili, doğum tarihinizi, cilt numaranızı ve güvenlik kodunu giriniz. Yabancı uyruklu iseniz emekli maaşı sorgulama işleminiz için T.C. kimlik numaranızı, ikamet tezkere numaranızı, doğum tarihinizi ve güvenlik kodunu giriniz. Girdiğiniz bilgilerden emin olduktan sonra emekli maaşı sorgulama işleminiz için “Bilgileri Sorgula” butonuna tıklayınız. Emekli maaşı sorgulama işleminizi şifresiz olarak yapmak için açılan sayfada “Emekli Aylık Bilgisi” butonuna tıklayınız ve daha sonra “Emekli Aylık Bilgisi 4C” butonuna tıklayınız.

Emekli Sandığı emekli maaşı sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden yapmakiçin aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız. Emekli maaşı sorgulama işleminiz için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. Girdiğiniz bilgilerden emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. Emekli maaşı sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.

Emekli Sanığı (4C) Emekli Maaşı Sorgulamak için Tıklayınız

SGK İletişim Bilgileri

E-Posta istanbulsgim@sgk.gov.tr
Faks (212)243 63 63
Telefon (212)372 10 00
Adres İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PÜRTELAŞ MAH. MECLİSİ MEBUSAN CD. NO:43 PK:34427 FINDIKLI-BEYOĞLU/İSTANBUL

SGK Genel Müdürlüğü Ana WEB Sayfası için Tıklayınız

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ “ALO 170”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 15 Kasım 2010 tarihinde hizmete girdi. İletişim Merkezi çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hakkında her türlü;

Soru,
Öneri,
Eleştiri,
İhbar,
Şikâyet,
Başvuru ve taleplerinizi,


etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur.





Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

İletişim Merkezimize gelen tüm çağrılara uzmanlarımız doğrudan cevap vermekte ve ilk görüşmede talepler sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Çağrılara hemen cevap üretilemediği durumlarda anında kurum ve kuruluşlarımızla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplere cevap verilmektedir.

İletişim Merkezimizde görevli personelin %50’si engelli kişilerden oluşmaktadır.