Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?



SSK Emekli Maaşı Hesaplamak için Tıklayınız

SSK Emekli Maaşı Sorgulamak için Tıklayınız

Emekli maaşım yattı mı sorularınız için emekli maaşım yattı mı sayfamızdaki işlemleri uygulayabilirsiniz. Emekli maaşım yattı mı sorunuzun cevabı sayfamızın devamında.

Emekli maaşım yattı mı gibi sorular için online olarak sunulan bir hizmet olmadığı gibi, emekli maaşı dökümü alabilirsiniz. Emekli maaşım yattı mı için alacağınız emekli maaşı dökümünde hesabınıza yatan son emekli maaşı tarihini öğrenebilirsiniz. Bunun yanında emekli maaşım yattı mı gibi sorularınız için herhangi bir işlem yapmadan, emekli maaşı ödeme tablosuna göre bankaya giderek maaşınızı alabilirsiniz. Emekli maaşları devlet tarafından ödendiği için maaşlarda herhangi bir gecikme olmamaktadır. Maaş gününüzün son bulması ile birlikte, maaş gününüzün 00.01 itibari ile hesabınız maaş ödemesi yapılacaktır. Bu bakımdan emekli maaşım yattı mı sormadan direk maaşınızı alabilirsiniz.

Emekli Maaşım Yattı Mı Maaş Ödeme Tablosu İle Öğrenin

Emekli maaşlarının ödenmesinde tüm emeklilere aynı gün ödeme yapılmamaktadır. Maaşların ödenmesinde önemli nokta, sigorta tahsis numarasıdır. 0 ile 9 arasında değişen tahsis numarasının son numarasına göre vatandaşlar maaşlarını belirli günlerde almaktadır. Maaş ödemeleri, tahsis numarasına göre herkese ayın belirli günlerinde yapılmaktadır ve bu nedenle herkesin ay döngüsü eşit olarak belirlenmiştir. Maaş ödemeleri her ayın 17’sinde başlayarak 26’sına kadar sürmektedir. Bu bakımdan tahsis numaranızın son numarasına bakarak siz de emekli maaşım yattı mı gibi soruları sormanıza gerek kalmadan, belirtilen günde giderek maaşınızı alabilirsiniz

Emekli Maaşım Yattı Mı ve Maaş Hafta Sonu Uygulaması

Emekli maaşında kademeli olarak bir ödeme sistemi uygulandığı için kişilerin maaş alacağı günler hafta sonuna gelebilmektedir. Eğer maaş gününüz hafta sonuna gelirse, maaş ödeme takviminde belirtilen özel durumdan yararlanmanız gerekmektedir. Buna göre eğer maaşınızın ödemesi Cumartesi günü olarak gözüküyorsa Cuma, Pazar günü olarak gözüküyorsa Pazartesi günü maaş ödemesi yapılacaktır. Bu nedenle kişilerin bu günlere dikkat ederek maaşını almaya gitmesi gerekmektedir. Bu bakımdan emekli maaşım yattı mı sorusunu sormanıza gerek kalmadan belirtilen günlerde giderek maaşınızı çekebilirsiniz.


Ne kadar emekli maaşı alabilirim?

>Mehmet C.

15.02.1965 doğumluyum.Askerlik borçlanması yaparsam, ne kadar öderim, ne kadar emekli maaşı alırım, ne zaman emekli olabilirim? 04.01.1988 tarihli Sigorta girişim ve 7.000 günüm var. 1985/1986 yıllarında 18 ay askerlik yaptım. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP:Mehmet Bey, 04.01.1988 tarihli Sigorta girişiniz ve 7.580 gününüz var. Buna göre 25 yıl, 50 yaş ve 5.375 günle emekli olabilirsiniz. Askerliğiniz 04.01.1988 tarihinden önce yaptığınız için, 14 ayını borçlanırsanız, giriş tarihiniz 04.11.1986 olur ve 49 yaşınıza girdiğiniz , 15.02.2014 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz. 14 ay askerlik borçlanması 4.576,32 TL. Eğer bugünkü şartlar göz önüne alacak olursak 1.640 TL civarında emekli maaşı bağlanabilirsiniz.


SGK İletişim Bilgileri

E-Posta istanbulsgim@sgk.gov.tr
Faks (212)243 63 63
Telefon (212)372 10 00
Adres İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PÜRTELAŞ MAH. MECLİSİ MEBUSAN CD. NO:43 PK:34427 FINDIKLI-BEYOĞLU/İSTANBUL

SGK Genel Müdürlüğü Ana WEB Sayfası için Tıklayınız

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ “ALO 170”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 15 Kasım 2010 tarihinde hizmete girdi. İletişim Merkezi çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hakkında her türlü;

Soru,
Öneri,
Eleştiri,
İhbar,
Şikâyet,
Başvuru ve taleplerinizi,


etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur.





Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

İletişim Merkezimize gelen tüm çağrılara uzmanlarımız doğrudan cevap vermekte ve ilk görüşmede talepler sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Çağrılara hemen cevap üretilemediği durumlarda anında kurum ve kuruluşlarımızla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplere cevap verilmektedir.

İletişim Merkezimizde görevli personelin %50’si engelli kişilerden oluşmaktadır.