Emekli Maaşım Ne Kadar?



SGK Emekli Maaşı Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır? Ne Kadar Emekli Maaşı Alabilirim? İşte SGK Sorgulama İşlemleri...

Emekli maaşı sorgulama işlemi yaparak maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı işleminin tüm ayrıntılarını sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte sigorta mükellefleri ve emekli vatandaşlar çok daha pratik bir şekilde kurum ile olan işlemlerini yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüzde sigorta mükellefleri internet üzerinden emekli maaşı hesaplama uygulamasını kullanarak kolay bir şekilde emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebeple de günümüzde sigorta mükellefleri tarafından dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital portal üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile sadece emekli maaşı bilgileri değil aynı zamanda da emekli vatandaşlarında kolay bir şekilde emekli maaşı sorgulama işlemlerini internet üzerinden yaparak, emekli maaşları hakkında kolayca bilgi edinebilme fırsatına sahip olabiliyor.

SGK Emekli Maaşı Sorgulama İşlemlerinizi Gerçekleştirmek için Tıklayınız

E Devlet Şifresi ile Emekli Maaşı Sorgulama İşlemlerinizi Gerçekleştirmek için Tıklayınız

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital portal üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması ile sadece SSK sigorta mükellefleri emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigorta kollarına yönelik olarak da ayrı emekli maaşı hesaplaması uygulamaları bulunuyor. Böylelikle sigorta mükelleflerinin emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme imkanı bulunuyor. Dijital platformda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama uygulaması ekranında öncelikli olarak sigorta mükellefleri tarafından ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Böylelikle de çok daha pratik bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu güncel emeklilik şartları ve emekli maaşı hesaplamaları ve aynı zamanda da sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgileri üzerinden hesaplamalarına yardımcı oluyor.

Dijital platformda sigorta mükelleflerine yönelik olarak sunulan emekli maaşı hesaplama uygulamasının yanı sıra emekli vatandaşların emekli maaşlarındaki herhangi bir kesintinin olup olmadığı veya intibak farkının ne kadar olduğu gibi güncel emekli maaşı bilgilerine kolayca erişim sağlayabilecekleri E-SGM uygulaması bulunuyor. Emekli maaşı sorgulama işlemi emekliler tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler kategorisinden erişim sağlayabildikleri E-SGM uygulamasında şifresiz olarak yapılabiliyor. Emekli maaşı bilgilerinin kolay bir şekilde öğrenilebildiği E-SGM uygulamasının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bakıma alınması dolayısı ile geçici olarak hizmet veremiyor.

Bu sebep ile de emekli vatandaşların internet üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemleri sadece e-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. -Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde emekli maaşı sorgulaması işlemlerinin yapılabilmesi için tüm diğer e-Devlet sistemi işlemlerinde olduğu gibi vatandaşların sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemi giriş işlemlerinde vatandaşlar en yaygın olarak kullanılan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ başta olmak üzere diğer ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan emekli vatandaşlar güncel emekli aylık bilgilerine kolay bir şekilde ulaşabilmek için emekli maaşı sorgulaması e-hizmetler kategorisinde listeli durumda bulunan kamu kurumları içerisinde ‘S’ harfindeki Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamalarını açmaları gerekiyor.

SGK İletişim Bilgileri

E-Posta istanbulsgim@sgk.gov.tr
Faks (212)243 63 63
Telefon (212)372 10 00
Adres İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PÜRTELAŞ MAH. MECLİSİ MEBUSAN CD. NO:43 PK:34427 FINDIKLI-BEYOĞLU/İSTANBUL

SGK Genel Müdürlüğü Ana WEB Sayfası için Tıklayınız

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ “ALO 170”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 15 Kasım 2010 tarihinde hizmete girdi. İletişim Merkezi çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hakkında her türlü;

Soru,
Öneri,
Eleştiri,
İhbar,
Şikâyet,
Başvuru ve taleplerinizi,


etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur.




Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

İletişim Merkezimize gelen tüm çağrılara uzmanlarımız doğrudan cevap vermekte ve ilk görüşmede talepler sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Çağrılara hemen cevap üretilemediği durumlarda anında kurum ve kuruluşlarımızla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplere cevap verilmektedir.

İletişim Merkezimizde görevli personelin %50’si engelli kişilerden oluşmaktadır.