SGK Emekli Maaşı Hesaplama Sistemi Giriş



SGK Emekli Maaşı Hesaplama Ekranı Giriş için Tıklayınız

SSK emekli maaşı hesaplama formülü nedir,ssk emekli maaşı hesaplama tablosunu nereden edinebilirim,SGK Emekli Maaşı Hesaplama Robotuna Nasıl Ulaşabilirim?

Bir emeklinin çalışma dönemini öncelikle 3 ayrı şekilde ele alınmaktadır;

1.Dönem : 31.12.2009 tarihine kadar olan çalışma süreleri
2.Dönem : 01.01.2000 tarihinden 30.09.2008 tarihine kadar olan çalışma süreleri
3.Dönem : 01.10.2008 tarihinden sonraki çalışma süreleri.

Bu çalışma sürelerini öncelikle tencereye atıyor,sonra üstüne ;TÜFE , GH(Gelişme Hızı) , ABO(Aylık Bağlanma Oranı) , OAG(Ortalama Aylık Gelir) vs.

SGK tarafından geliştirilen proğram aracılı ile, SGK'dan bu gün itibari ile emekli olsanız ne kadar aylık maaş alacağınızı çok kısa bir sürede öğrenebilmeniz mümkün.İşte yapmanız gereken;

SGK Emekli Maaşı Hesaplaması Nasıl ve Nereden Yapılıyor?

1 - Öncelikle http://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ tıklıyoruz.

2 - Açılan aşağıdaki ekranda sorulan TC Kimlik No + SSK Sicil No + Baba Adı + Nufus İl İlçe + Doğum Tarihi bilgilerini girip SORGULA'ya basıyoruz.



3 - Gelen ekranda,hizmet kütüğümüzde bulunmayan günler ve bakmakla yükümlü olduğumuz kişiler kısmını doldurup,HESAPLA'ya basıyoruz. Açıklaması aşağıdadır.



Hizmet Kütüğünüzde Bulunmayan Günler : Askerlik borçlanmanız var ise ve verilen hangi tarih aralığında yapmış iseniz gün sayınızı oraya yazıyorsunuz.Yoksa boş bırakıyorsunuz.

Bakmakla Yükümlü Olunan Kişi : Eğer,emekli olduğunuz tarihte,eşiniz herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi değilse,yani ssk emekli sandığı bağkur gibi kurumlarına bağlı değise,emekli olup da buralardan aylık almıyorsa o zaman eşiniz bakmakla yükümlü olduğunuz kişidir ve burada E'yi işaretliyorsunuz.

Ya da eşiniz bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olsa bile ,eğer Çocuğunuz var ise ve okumuyorsa 18 yaşına kadar,lise ve dengi bir okulda okuyorsa 20 yaşına kadar veya yüksek okulda okuyorsa 25 yaşına kadar çocuklarınıza bakmakla yükümlü olduğunuzdan o zamanda burada E'yi işaretliyorsunuz.

Ayrıca çalışma gücünü en az %60 oranında yitirmiş ve sağlık raporu ile belgelenmiş çocuğu olanlarda eğer bu çocukları evli değil iseler onlarda burada E'yi işaretleyebilirler.

Bu anlatımlar ışığında,bakmakla yükümlü olduğunuz kişi var ise E'yi , yok ise H'yi işaretleyiniz.

4 - Yukarıdaki maddede işaretlemelerimizi yaptıktan sonra Hesaplaya basıyoruz.Karşımıza bu işlemi yaptığımız tarihte emekli olsak,şu andaki SGK çalışma günümüze ve yatırılan tutarlara göre ne kadar aylık (yaklaşık) bağlanacağı çıkıyor.



Hizmet Kütüğü Toplamda yer alan rakam,sizin SSK ilk işe girişten,şu ana kadar SGK'ya yansıyan çalışma gün sayınızdır.Bunuda BU LİNKTE anlattığımız uygulamayı yaparak alacağınız sigortalı hizmet dökümünüzdeki alt toplam ile karşılaştırabilirsiniz.İki tutarda aynı olacaktır.

Umarım bu yazım,emekli aylığını merak edenler için biraz olsun faydalı olabilmiştir.