SGK Emekli Maaşım Bağlandımı Nasıl Öğrenebilirim?



SGK Emekli Maaşınız Bağlandımı Öğrenmek için Tıklayınız

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemini yaparak maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı işleminin tüm detaylarını sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte sigorta mükellefleri yaşlılık dönemleri için oldukça büyük bir önem arz eden emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alacakları bilgisine kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette bulunan emekli maaşı hesaplama uygulamasını kullanarak, emekliliğin ne zaman olacağını öğrenebilme imkanı bulunuyor. Gelişen internet teknolojisini aktif olarak kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu da vatandaşların bu konuda önemli bir kolaylıktan yararlanabilmesi amacı ile dijital platform üzerinde emekli maaşı hesaplama uygulamasını hizmete açtı. Dijital platform üzerinde yer alan bu emekli maaşı hesaplaması uygulamasının internete erişim sağlanabilen her yerden kullanılabiliyor olması, sigorta mükellefleri tarafından oldukça yoğun bir şekilde kullanılmasına yol açıyor.

SGK Emekli Maaşı ve İkramiye Hesaplamak için Tıklayınız

Dijital platform üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri öncelikli olarak bazı sigorta ve kimlik bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekiyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini girerek, gönder seçeneğine tıklamaları gerekiyor. Bu bilgileri eksiksiz olarak giren sigorta mükellefleri kolay bir şekilde güncel sisteme göre emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alacaklarını öğrenebiliyor. Emekli vatandaşların hem emekli maaşlarının en güncel tutarını öğrenebilmeleri hem de emekli maaşları üzerinde herhangi bir kesinti bulunup bulunmadığını öğrenebilmeleri için dijital platform üzerinde emekli maaşı sorgulama hizmetleri kolay bir şekilde online olarak yapılabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulaması üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden veya esgm.sgk.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen E-SGM uygulamasında bu işlemler şifresiz olarak gerçekleştiriliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde bulunan E-SGM uygulamasında bakım çalışmalarına gitmesi nedeni ile bu online hizmet uygulaması geçici süreliğine servis dışı olarak bulunuyor. Emekli vatandaşların emekli maaşları ile ilgili olarak yapacakları sorgulamalar geçici bir süreliğine bu bakım çalışması nedeni ile sadece e-devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu ‘normal şartlarda ne zaman emekli olurum’ uygulamasından yapılabiliyor.

Diğer tüm e-Devlet hizmetlerinde olduğu gibi emekliliklerin bu SGK hizmetinden yararlanabilmek için sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemi üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun normal şartlarda ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilmek için emekliliklerin herhangi bir PTT şubesinden e-Devlet şifresi almaları gerekiyor. Bunun dışında mobil imza veya elektronik imza kullanarak da sisteme giriş yapabiliyor. Emekli vatandaşlar bu giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler kategorisinde alfabetik listeli durumda olan kamu kurumları içerisinden Sosyal Güvenlik Kurumu uygulama listesine erişim sağlayabiliyor.

E-Devlet sisteminde emekli maaşı sorgulama işlemleri emeklilerin, emekli oldukları sigorta koluna göre yapılıyor. Yani emekliler, emekli oldukları sigorta koluna göre seçim yaparak işlemlerini tamamlıyor. Buna göre emeklilerin 4A emekli aylığı bilgisi, 4B emekli aylığı bilgisi ve 4C emekli aylığı bilgisi seçimlerinden uygun olana giriş yaparak emekli aylıklarının en güncel durumunu görüntüleyebiliyor.

Emekli maaşını öğrenmek mi istiyorsun? Emekli maaşımı nereden nasıl öğrenebilirim? Emekli maaşını öğrenebileceğim bir site var mı?

Vatandaşlar, emeklilik yaşından maaşına, muayene katılım borcundan adına yatan prim miktarına kadar en çok merak ettiği 10 soruya tek mesajla cevap alabilecek.

Emekli maaşını öğrenmek mi istiyorsun?

Bunun için ‘P’ yazıp boşluk bırakarak TC kimlik numarasını ve Aile Sıra No’sunu 5502’ye mesaj atmak gerekiyor. İlk işe giriş tarihini ve toplam prim gün sayısını öğrenmek isteyen kişi ise aynı şekilde aynı bilgileri bu kez başına PT yazarak mesaj atacak.

Emeklilik maaş miktarı için A, muayene katılım borcu için MPAY, diş protez hakkı için DIS, fizik tedavi hizmetleri içinse FTR kodlarını kısa mesaja yazmak gerekiyor. Ne zaman emekli olabileceğini öğrenmek içinse N koduyla birlikte kimlik numarasının yanı sıra işe giriş tarihini ve SGK, Bağ-Kur ile Emekli Sandığı’ndan tabi olduğu sigorta kolunu yazması yeterli.

* Mesaj başına 1 TL ücret ödenecek

SGK İletişim Bilgileri

E-Posta istanbulsgim@sgk.gov.tr
Faks (212)243 63 63
Telefon (212)372 10 00
Adres İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PÜRTELAŞ MAH. MECLİSİ MEBUSAN CD. NO:43 PK:34427 FINDIKLI-BEYOĞLU/İSTANBUL

SGK Genel Müdürlüğü Ana WEB Sayfası için Tıklayınız

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ “ALO 170”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 15 Kasım 2010 tarihinde hizmete girdi. İletişim Merkezi çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hakkında her türlü;

Soru,
Öneri,
Eleştiri,
İhbar,
Şikâyet,
Başvuru ve taleplerinizi,


etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur.




Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

İletişim Merkezimize gelen tüm çağrılara uzmanlarımız doğrudan cevap vermekte ve ilk görüşmede talepler sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Çağrılara hemen cevap üretilemediği durumlarda anında kurum ve kuruluşlarımızla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplere cevap verilmektedir.

İletişim Merkezimizde görevli personelin %50’si engelli kişilerden oluşmaktadır.