SGK e Devlet Şifresi Nasıl Değiştirilir?



SGK e Devlet Şifresini Değiştirmek için Tıklayınız

E devlet şifresini nasıl değiştirebilirim,E devlet şifremi nasıl değiştiririm?

Sisteme şifre ile ilk defa giriş yapan kullanıcı, güvenlik sebebiyle, otomatik olarak “Şifre Değiştirme” sayfasına yönlendirilir. Kayıt sonrasında sisteme giriş yapmış vatandaşlar dilerse “Şifre ve Güvenlik Ayarlarım” sayfasından şifre değişikliği işlemini gerçekleştirebilir. Ayrıca vatandaşlar PTT şubelerinden tekrar şifre alarak da şifre değiştirme işlemi gerçekleştirebilirler.

E devlet şifresini unuttum ne yapabilirim? E Devlet şifresini Unuttum Nasıl Değiştirebilirim? E devlet şifresini unuttum ne yapabilirim? e devlet şifresini unuttum yenisi ne kadar kaç para? E devlet şifresini unuttum diyenlermerak etmeyin artık e devlet şifresini unutursanız artık para vermeden yenisini alabilirsiniz. Eskiden ptt den para verip yenisini almanız gerekiyordu ve 10 tl veriyordunuz artık para vermeden yenisini alabilirsiniz.

İsterseniz tabiki ptt den de yenisini alabilirsiniz. Artık ücret 10 tl değil 4 tl.

Ayrıca e devlet şifresini değiştirmek istiyorsanız öncelikle e devlet sistemine girmeniz gerekiyor. E devlet sistemine tc no ve şifre ile girip sağ üstte isminiz olduğu yerdeki ok tuşuna basıp şifre ayarlarına giriyorsunuz. Gelen sayfada şifre değiştir yazıyor oradan değiştirebilirsiniz.

E devlet şifresini unuttuysanız artık e devlet sitesinden kimlik bilgilerinizi ve cep telefonu bilginizi girerek yeni bir şifre oluşturabiliyorsunuz. Bunun için öncelikle nüfus cüzdanınızı yanınıza alınız ve aşağıda anlattığım adımları takip ediniz.

1- Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/ sitesine giriyoruz.

2- Sağ üstte sisteme giriş yazan yere basıp tc kimlik no ve şifre isteyen sayfaya geliyoruz. Şifremi Unuttum yazısı var iki tane onlardan birine basın.

3- Karşınıza şifre probleminizle ilgili bir sayfa gelecek. Buradan şifremizi unuttuğumuz için en üstteki Şifremi Hatırlamıyorum u seçiyoruz ve Devam et düğmesine basıyoruz.

4- Karşımıza gelen sayfadan sonra artık Nüfus cüzdanınızı elinize alın çünkü oradaki bilgileri gireceğiz.Doldurduktan sonra Devam Et düğmesine basın tekrar.

5- Gelen sayfada adınız soyadınız, anne adı baba adı, doğum tarihiniz ve nerede doğduğunuzu girin.

Verilme tarihi ve nedeni bilgisine nüfus cüzdanının arka kısmından ulaşabilirsiniz. Ayrıca kayıt no bilgisi de yine kimliğin arka kısmında yer alıyor.

6- Tekrar devam et e basınca cep telefonu numaranızı soracaktır size. Ülke kodu için T harfine klavyeden basıp sonra ok tuşları ile Türkiye’yi kolayca bulup seçebilirsiniz.

Telefon yazan yere telefonunuzun son 7 hanesini giriyorsunuz.

Mesela numaranız 0532 123 45 67 ise buraya sadece kırmızı olanı yani 1234567 yazıyoruz.

7- Bunları yazdıktan sonra devam et e basınca cep telefonunuza doğrulama kodu ( numara ) mesaj olarak gelecek e-devlet sitesinden.

Bu doğrulama kodunu sizden istediği yere Doğrulama Kodu yazan yere yazın. Devam Et e basın.

Karşınıza yeni şifre oluşturacağınız sayfa gelecek.

8- Burada yazan kurallara göre yeni şifrenizi oluşturuyorsunuz. Aynı şifreyi hem aşağı hem de yukarı aynı şekilde girin ve bir yerlere not alın.

Böylece e devlet şifremizi yenilemiş oldunuz.


SGK İletişim Bilgileri

E-Posta istanbulsgim@sgk.gov.tr
Faks (212)243 63 63
Telefon (212)372 10 00
Adres İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PÜRTELAŞ MAH. MECLİSİ MEBUSAN CD. NO:43 PK:34427 FINDIKLI-BEYOĞLU/İSTANBUL

SGK Genel Müdürlüğü Ana WEB Sayfası için Tıklayınız

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ “ALO 170”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 15 Kasım 2010 tarihinde hizmete girdi. İletişim Merkezi çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hakkında her türlü;

Soru,
Öneri,
Eleştiri,
İhbar,
Şikâyet,
Başvuru ve taleplerinizi,


etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur.





Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

İletişim Merkezimize gelen tüm çağrılara uzmanlarımız doğrudan cevap vermekte ve ilk görüşmede talepler sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Çağrılara hemen cevap üretilemediği durumlarda anında kurum ve kuruluşlarımızla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplere cevap verilmektedir.

İletişim Merkezimizde görevli personelin %50’si engelli kişilerden oluşmaktadır.