SGK İşyeri Borç Sorgulaması



SGK İşyeri Borç Sorgulaması Yapmak için Buraya Tıklayınız

SGK İşyeri Borç Sorgulaması nasıl yapılır,SGK İşyeri Borç Sorgulamasını nereden yapabilirim?

İşverenler bulundukları faaliyetler kapsamında ve çalıştırdıkları işçiler için SGK’ya sigorta primi ödemekle yükümlüdürler. Bu primlerin tahakkuk ve ödeme süreleri kanunlarla belirlenmiştir. Bu süreler içerisinde işverenler tahakkuk eden prim borçlarını ödemek zorundadırlar.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan web portalı sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmenize gerek kalmadan internet üzerinden halledebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan bu resmi hizmet sayesinde herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadan bu işlemlerinizi halledebilir, borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

İşyeri SSK Borç Sorgulama İşlemi için Tıklayınız

SGK İşveren Borç Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olarak faaliyetlerini sürdüren işverenlerin borçları hakkında internet üzerinden bilgi alması mümkündür. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan web tahsilat sayfası kullanılabilir. Bu sayfada sorgu türü olarak ilk olarak 4A işveren ödemeleri seçilmelidir. Bu işlemin ardından ise işverenin hangi borcu öğrenmek istiyorsa o borcu seçmesi gerekmektedir. Borç olarak birden fazla kalem olduğu için bunlar arasından seçim yapılması gerekmektedir.

SGK İşveren Borç Türleri

SGK işveren borcunu öğrenmek için sorgu tipi bölümünden ilgili borçların seçilmesi gerekmektedir. Bu bölümde tercih edebileceğiniz borç türleri ise; işveren cari dönem, işveren geçmiş dönem, işveren 6111 yapılandırma, işveren 6552 yapılandırma tahsilatı, işveren iph tahsilatı, işveren icra dosyası tahsilatı, işveren icra taksit tahsilatı, işveren icra taksit peşinatı ve işveren icra toplam borç tahsilatıdır. İşveren bu seçenekler arasından istediklerini seçerek işlem yapması mümkündür. Özellikle icra gibi durumlarda icra sorgulamaları üzerinden toplam borç bilgileri öğrenilmektedir.

SGK İşveren Borç Ödeme

SGK işveren borç durumu öğrenildikten sonra ilgili borç için ödeme işlemleri de yapılabilmektedir. Bunun için borç sorgulamasının ardından ödeme adımlarının takip edilmesi gerekmektedir. Ödeme işlemleri, web tahsilat bölümünde sadece kredi kartı ile yapılmaktadır. Bu nedenle kredi kartı ile ödeme durumu olan kişilerin SGK işveren borç ödeme yapabilmesi mümkündür. Aksi halde ödemelerin kurumların üzerinden yapılması gerekmektedir. İşverenlerin herhangi bir yasal durumla karşılaşmaması için borçlarını zamanında yapması gerekmektedir.

Borçlara faiz gibi ek ücretler eklendiği gibi icra gibi durumların da yaşanması mümkündür. Tüm bu bilgiler dahilinde işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu’nda bulunan hesapları ile ilgili borçlarına dair tüm işlemlerini web tahsilat bölümünden yapabilmektedir. Bu işlemler sayesinde hem internet üzerinden kolay bir şekilde borç sorgulaması yapabilir ve bu borçlarını ödeyebilmektedir. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten siz de yararlanarak işveren olarak adınıza yapılan borçlanmaları ödeyebilirsiniz.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ “ALO 170”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 15 Kasım 2010 tarihinde hizmete girdi. İletişim Merkezi çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hakkında her türlü;

Soru,
Öneri,
Eleştiri,
İhbar,
Şikâyet,
Başvuru ve taleplerinizi,etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur.

Sosyal Güvenlik Kurumu
Ziyabey Cad. No:6
06520 Balgat/ANKARA
Tel:+(90 312) 207 80 00



Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

İletişim Merkezimize gelen tüm çağrılara uzmanlarımız doğrudan cevap vermekte ve ilk görüşmede talepler sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Çağrılara hemen cevap üretilemediği durumlarda anında kurum ve kuruluşlarımızla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplere cevap verilmektedir.

İletişim Merkezimizde görevli personelin %50’si engelli kişilerden oluşmaktadır.

SGK ANA SAYGFA GİRİŞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ