İstanbul'a doktor ataması yapılacak



Sağlık Bakanı Recep Akdağ, var olan doktor açığı için İstanbul’a özel atama yapacaklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ İstanbul’da düzenlenen ‘İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. 2017 yılı içinde 3’üncüsü düzenlenen toplantıda Fatih ve Beyoğlu ilçelerinde bulunan kamu hastanelerinin durumu değerlendirildi.

Bakan Akdağ toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı.

İstanbul’da sağlık alanında yapılan çalışmaları anlatan Akdağ, il genelinde yaşanan doktor ve sağlık personeli eksikliğine yönelik önemli bir adım atacaklarını açıkladı.

Bakan Akdağ şöyle konuştu;

“12500 kişinin atamasını yapacağız. Yeni mezun olacak arkadaşlar, bunu bekletin, atamaları öyle yapın diyorlar. Biz ne bekletiyoruz ne de çok hızlı yapıyoruz ki onlar yetişemesinler, normal seyrinde gidiyor.

Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde 12500 kişinin vizelerini aldık, yerlerini belirliyoruz, atamalarını yapacağız. Güvenlik soruşturmaları sebebiyle de işe başlamalar gecikiyor FETÖ soruşturmaları sebebiyle. Elimizi çabuk tutmaya gayret ediyoruz.”

Doktor atamalarında genellikle tercih edilmeyen İstanbul için özel bir atama yapacaklarını belirten Akdağ konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Çalışan, uzman doktorların büyük bir çoğunluğu özel sektörde çalışıyor. Dolayısıyla hala İstanbul’da kamu sağlık hizmetlerini kuvvetlendirmeye ihtiyacımız var. önümüzdeki dönemde bunu yapacağız. Birçok yatırımımız var, hızla ilerleyen hastanelerimiz var. Mükemmel hastaneler yapıyoruz İstanbul’a.

Önümüzdeki birkaç sene içinde bunların hepsini tamamlamış olacağız. Böylece kamu sağlık hizmetleri hem hastane tarafında hem de aile hekimliği tarafında Sağlıklı Yaşam Merkezleri ile beraber iyice kuvvetlenmiş olacak. Bunun için de önümüzdeki birkaç ay içinde İstanbul’a özel nakil kuraları yapacağız.

İstanbul’un şöyle bir durumu var: Biz nakil kuraları yaptığımızda İstanbul’a atama için yer açsak da genelde İstanbul tercih edilmiyor. Muhtemelen yaşam şartlarının İstanbul’da biraz daha ağır oluşundan dolayı. Mesela Bursa, Aydın, Muğla, İzmir buralara kadro açıldığında gitme arzusu daha fazla oluyor. İstanbul’da kadroları doldurmakta zorluk çekiyoruz.

Dolayısıyla sadece İstanbul’a mahsus atamalar yapacağız. Sadece İstanbul’da açık pozisyonları oluşturacağız. Bizde puanlara göre bu nakiller yapılır. Bu puanlarla İstanbul’daki doktor ve diğer sağlık personeli ihtiyacını daha hızlı bir biçimde inşallah kapatacağız.”

Bakan Akdağ ayrıca ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ ile sağlık hizmetlerinde gelinen durumu da paylaştı.

Gelişmiş ülkelerde sağlık hizmetlerinde insanların mağduriyet yaşadığını ifade eden Akdağ şunları söyledi;

“Dünyanın bazı ülkelerinde kamu tarafından yani devlet tarafındanverilen sağlık hizmetleri geliştirilmediği için vatandaşın büyük mağduriyetler yaşadığını görüyoruz. Bunların başında Amerika Birleşik Devletleri geliyor. Kişi başına 9 bin 500 doların üzerinde sağlık harcaması yapılmasına rağmen bugün 30 milyonun üzerinde Amerikalının sağlık sigortası yok ve onlar perişan durumdalar.

Geriye kalan ve sağlık sigortası olan Amerikalıların önemli bir bölümü de özel sigorta çatısı altında ödedikleri katkı paylarından dolayı perişan oluyorlar. Onun için ben her zaman söylüyorum. Allah kimseyi Amerika’da hasta edip hastane kapısına düşürmesin.

Bu kadar zengin bir ülke, kişi başına ortalamada 9 bin 500 dolar harcanmasına rağmen, Türkiye’nin kişi başına 500 dolar harcayarak oluşturduğu sosyal korumayı sağlayamıyorlar. Bu Türkiye’de ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ ile oluşturduğumuz verimli ve etkin aynı zamanda da insanı koruyan sağlık sisteminin bir sonucudur”

Konular

Aniden bele giren ağrı nasıl geçer?
Türkiye'deki yoğun bakım sorununun nedenleri neler?
Türk ve Alman vatandaşları sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirilecek
Eksik kademe tespiti emekli aylığı ve ikramiyesini nasıl etkiler?
Türkiye'nin zeytin çeşitleri Ulusal Arazi Gen Bankası'nda
Gulik otu faydaları nelerdir?
Tüketici Hakları Yönetmeliği Değişiyor mu?
TÜİK ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı
İnsülin Enjeksiyon Teknikleri ve Tedavileri Kılavuzu
Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi açıldı
SGK, sağ olan hastanın öldü diye nefes destek cihazını geri istedi
SGK'dan görüntü paylaşım ve e-Nabız hakkında duyuru
Meyve suları zararlı mı?
Erkekleri 'kanser' kadınları 'kalp' öldürüyor
Kaç çeşit kanser var? Kanser türleri nelerdir?
Eczacılar ve diş hekimlerinin istifa sonrası dönüşleri nasıl olmaktadır?
Hiperaktivitenin sebepleri nelerdir?
Alerjik rinit nedir nasıl geçer?
Hangi işlerde erken emeklilik var?
Hangi yiyecekler beyne zarar veriyor?
e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri Projesi nedir?
Emeklilere bayram ikramiyesi verilecek mi?
Bir bireyin madde kullanıp kullanmadığını nasıl anlayabilirsiniz?
Emeklilerin ikramiyesi ne zaman ödenecek?
Palm yağı nedir, hangi ürünlerde var?
Doğadan uzak büyüyen çocukların ruh sağlığı olumsuz etkileniyor
Bayram ikramiyesinden kimler faydalanabilecek?
Akademisyenlerin emeklilikte önemli kayıpları
Emekli maaşına çifte koruma geliyor
Türkiye'de şehir hastanelerinin yatak kapasiteleri