Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 100 zam
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: Şunu da ifade edeyim ki Sağlık Bakanlığının bir torba yasa hazırlığı var. Bu nöbet ücretlerinin yüzde 100 artırılması noktasında sayın Bakanımızla mutabık kaldık. İnşallah bu torba yasada nöbet ücretlerinin yüzde 100 artırılması noktasında mücadelemizi sürdüreceğiz.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Şu anda sağlık çalışanlarımızın yedeksizliği nedeniyle iş yükümüz Avrupa'daki meslektaşlarımızın üç dört katı fazla. Buna rağmen yılmadan, yorulmadan bu mesleğin kutsallığıyla arkadaşlarımız mücadele ediyor." dedi.
Sağık-Sen Ordu Şubesi tarafından bir otelde düzenlenen il divan toplantısına katılan Memiş, burada yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının yıpranma haklarına değinerek, "Herhangi bir şey olduğu zaman herkesin olay yerinden kaçıştığı sırada sağlık çalışanları mesleğinin gereği olarak bir can kurtarma çabası içinde bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Onun için yıpranma payı hakkı sağlık çalışanlarının hakkıdır." diye konuştu.
Memiş, tüm çalışanlara yıpranma payının aynı şekilde verilmesi şeklindeki talepleri ilgili bakanlığa ilettiklerini belirterek, "Geçtiğimiz hafta 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kutlamaları esnasında sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı konuşmada, 'bu sözü ben vermiştim, inşallah 16 Nisan'dan sonra bunun takipçisi olacağım' dedi. İnşallah biz de bu süreci takip ederek 550 bin sağlık çalışanımıza yıpranma payı müjdesini hep birlikte vereceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.
Sağlık-Sen'in aldanmayan ve aldatmayan bir sendika olduğunu vurgulayan Memiş, şöyle devam etti:
"Sağlık-Sen kuruş sendikacılığı değil, duruş sendikacılığı yapan bir sendikadır. Sağlık-Sen sorunlardan nemalanan değil, sorumlu sendikacılık anlayışı ile çözüm üreten sendikadır. Bu anlamda sağlık çalışanların icap ücretlerini almalarını sağlayarak yine sendika olarak bizler sağladık. Bizler sorunları reklam olarak değil, çözümünü ortaya koyarak, diyalog kurarak çözüm masasında sorunları çözüyoruz."
-"Nöbet ücretlerinin yüzde 100 artırılması noktasında sayın bakanımızla mutabık kaldık"
Memiş, sağlık çalışanların nöbet ücretlerine de değinerek, şunları kaydetti:
"Birkaç yıl önce 'niye bana nöbet yazıyorsun?' kavgaları olurken, bugün geldiğimiz noktada 'niye bana nöbet yazmıyorsun?' kavgasının yaşandığı bir dönemi yaşıyoruz. En azından almış olduğumuz nöbet ücretlerinin çalışanların onuruna yakışır bir noktaya geldiğini görüyoruz. Şunu da ifade edeyim ki Sağlık Bakanlığının bir torba yasa hazırlığı var. Bu nöbet ücretlerinin yüzde 100 artırılması noktasında sayın Bakanımızla mutabık kaldık. İnşallah bu torba yasada nöbet ücretlerinin yüzde 100 artırılması noktasında mücadelemizi sürdüreceğiz. Böylece çalışanlarımızın emeğinin karşılığını tam almalarını sağlayacağız."
Sağlıkta en büyük sorunun istihdam olduğuna işaret eden Memiş, "Şu anda sağlık çalışanlarımızın yedeksizliği nedeniyle iş yükümüz Avrupa'daki meslektaşlarımızın üç dört katı fazla. Buna rağmen yılmadan, yorulmadan bu mesleğin kutsallığıyla arkadaşlarımız mücadele ediyor. Önümüzdeki dönemde Sağlık Bakanlığından en önemli talebimiz yeni alımlarda istihdam politikalarında sağlık çalışanlarının sayısının artırılması konusu. Bu süreci de takip ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Memiş, adaletsiz döner sermaye sisteminin olduğunu da savunarak, şöyle devam etti:
"Bu sistemin değişmesi gerektiğini her dönemde ifade ediyoruz ama artık buna bir sistem getirme gerekliliği söz konusu. Şu anda maalesef döner sermaye havuzu tek olduğundan dolayı hekim sayınız ne kadar fazlaysa sağlık çalışanlarının döner sermayesi de o kadar düşüyor. Dolayısıyla bu adaletsizliğin giderilmesi lazım. Bunun içinde önerimiz hekim havuzunun ayrı, sağlık çalışanlarının havuzunun ayrı olması yönde. İnşallah bu yönde de yeni sistemin getirilmesi noktasında Sağlık-Sen olarak öncülük edeceğiz."
Önlerinde toplu sözleşme sürecinin olduğunu anımsatan Memiş, "1 Ağustos tarihi itibarıyla toplu sözleşme masasına oturmuş olacağız. İnşallah oraya oturduğumuzda haklı taleplerimizi masaya getireceğiz. Nasıl ki Filistin davası için meydanlara iniyor isek nasıl ki darbecilere karşı meydanlarda oluyorsak 1 Ağustos itibarıyla toplu sözleşme masasında haklı taleplerimiz karşılık bulmazsa çalışanlarımızın adına inşallah yeri gelir ve gerek duyulursa hep birlikte meydanlara ineceğiz ve hakkımızı meydanlarda aracağız." dedi.
Memiş, Sağlık-Sen olarak üyelerinin hakkını gece gündüz demeden savunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Konular
- Aniden bele giren ağrı nasıl geçer?
- Türkiye'deki yoğun bakım sorununun nedenleri neler?
- Türk ve Alman vatandaşları sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirilecek
- Eksik kademe tespiti emekli aylığı ve ikramiyesini nasıl etkiler?
- Türkiye'nin zeytin çeşitleri Ulusal Arazi Gen Bankası'nda
- Gulik otu faydaları nelerdir?
- Tüketici Hakları Yönetmeliği Değişiyor mu?
- TÜİK ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı
- İnsülin Enjeksiyon Teknikleri ve Tedavileri Kılavuzu
- Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi açıldı
- SGK, sağ olan hastanın öldü diye nefes destek cihazını geri istedi
- SGK'dan görüntü paylaşım ve e-Nabız hakkında duyuru
- Meyve suları zararlı mı?
- Erkekleri 'kanser' kadınları 'kalp' öldürüyor
- Kaç çeşit kanser var? Kanser türleri nelerdir?
- Eczacılar ve diş hekimlerinin istifa sonrası dönüşleri nasıl olmaktadır?
- Hiperaktivitenin sebepleri nelerdir?
- Alerjik rinit nedir nasıl geçer?
- Hangi işlerde erken emeklilik var?
- Hangi yiyecekler beyne zarar veriyor?
- e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri Projesi nedir?
- Emeklilere bayram ikramiyesi verilecek mi?
- Bir bireyin madde kullanıp kullanmadığını nasıl anlayabilirsiniz?
- Emeklilerin ikramiyesi ne zaman ödenecek?
- Palm yağı nedir, hangi ürünlerde var?
- Doğadan uzak büyüyen çocukların ruh sağlığı olumsuz etkileniyor
- Bayram ikramiyesinden kimler faydalanabilecek?
- Akademisyenlerin emeklilikte önemli kayıpları
- Emekli maaşına çifte koruma geliyor
- Türkiye'de şehir hastanelerinin yatak kapasiteleri