Kızılay arşivi akademisyenlere açılacak
İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Türk Kızılayı arasında imzalanan protokolle Kızılay arşivi akademisyenlere açılacak.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Türk Kızılayı arasında imzalanan, sosyal sorumluluk ve akademik destek alanlarında işbirliğine imkan tanıyacak protokolle Kızılay arşivi akademisyenlere açılacak.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi rektörlük binasındaki törende, Rektör M. İhsan Karaman ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, protokolü imzaladı.
Karaman, protokolle sosyal sorumluluk projeleri geliştireceklerini ve Kızılay'ın akademik perspektifle daha güçlü hale geleceğini söyledi.
Üniversite bünyesinde hizmet veren Sosyal İşbirlikleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOSYOPARK) üzerinden Kızılay ile işbirliğine gittiklerini belirten Karaman, şöyle konuştu:
"SOSYOPARK, toplumsal sorumluluk projelerini üstlenen bir merkez olduğu için Kızılay ile bu alanda ortak faaliyetlerde yapacağız. İlk birkaç faaliyeti de planladık. Fakat biz bu işbirliğini sürdürülebilir ve uzun ömürlü bir ilişki olarak bakıyoruz. Özellikle afet alanında bir marka olan Türk Kızılayı'nın yeni trendlere uygun olarak akademik bir perspektifle bundan sonraki faaliyetlerini daha güçlü bir şekilde sürdürmesine üniversitemizin değerli akademisyenlerinin çok değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Amacımız bu iki kurumun işbirliğiyle insanlığın yaralarına biraz daha merhem olabilmesi, mazlumların acılarının dindirilmesine katkı sağlamak."
- Kızılay'ın 148 yıllık arşivi açılıyor
Kınık ise ortak perspektiflerin kendileri için bu işbirliğinin çerçevesini oluşturduğunu ifade ederek, 148 yıllık Kızılay arşivinde esir mektupları, Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı, İstiklal Harbi ve Cumhuriyetin kuruluş yıllarının hikayelerine ilişkin değerli belgeler olduğunu dile getirdi.
Bunların dijital ortama aktarılmasının, katalogların oluşturulmasının ve dünyayla paylaşılacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını vurgulayan Kınık, "Bu alanda kısa sürede adımlar atacağız. Bunun dışında afet risklerinin azaltılması, olağanüstü durumlarda toplumsal dayanıklılığın artırılması, temel afet bilincinin topluma yaygınlaştırılması, ilk yardımın, dayanışmanın, yoksullukla mücadelenin Türkiye'ye özgü yenilikçi modellerinin bulunması için akademik araştırma ve geliştirme çalışmaları da bu işbirliğinin içerisinde yer alacak. Yeni tesis etmekte olduğumuz Kızılay Akademi bu işbirliğinin bir platformu olacak. Bu akademisyenlerimizin kullanımına açık bir platform olacak." diye konuştu.
Konular
- Aniden bele giren ağrı nasıl geçer?
- Türkiye'deki yoğun bakım sorununun nedenleri neler?
- Türk ve Alman vatandaşları sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirilecek
- Eksik kademe tespiti emekli aylığı ve ikramiyesini nasıl etkiler?
- Türkiye'nin zeytin çeşitleri Ulusal Arazi Gen Bankası'nda
- Gulik otu faydaları nelerdir?
- Tüketici Hakları Yönetmeliği Değişiyor mu?
- TÜİK ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı
- İnsülin Enjeksiyon Teknikleri ve Tedavileri Kılavuzu
- Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi açıldı
- SGK, sağ olan hastanın öldü diye nefes destek cihazını geri istedi
- SGK'dan görüntü paylaşım ve e-Nabız hakkında duyuru
- Meyve suları zararlı mı?
- Erkekleri 'kanser' kadınları 'kalp' öldürüyor
- Kaç çeşit kanser var? Kanser türleri nelerdir?
- Eczacılar ve diş hekimlerinin istifa sonrası dönüşleri nasıl olmaktadır?
- Hiperaktivitenin sebepleri nelerdir?
- Alerjik rinit nedir nasıl geçer?
- Hangi işlerde erken emeklilik var?
- Hangi yiyecekler beyne zarar veriyor?
- e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri Projesi nedir?
- Emeklilere bayram ikramiyesi verilecek mi?
- Bir bireyin madde kullanıp kullanmadığını nasıl anlayabilirsiniz?
- Emeklilerin ikramiyesi ne zaman ödenecek?
- Palm yağı nedir, hangi ürünlerde var?
- Doğadan uzak büyüyen çocukların ruh sağlığı olumsuz etkileniyor
- Bayram ikramiyesinden kimler faydalanabilecek?
- Akademisyenlerin emeklilikte önemli kayıpları
- Emekli maaşına çifte koruma geliyor
- Türkiye'de şehir hastanelerinin yatak kapasiteleri