Kamu bankalarından emekliye 600 TL promosyon
Yaklaşık 10 milyon emeklinin beklediği promosyonda, kamu bankaları sürprizi yaşandı. Emeklilerin maaş ödemelerini yapmak isteyen kamu bankaları tekliflerini 600 liraya kadar çıkardı.
Emeklilerin maaş ödemelerini yapmak isteyen kamu bankaları yaklaşık 10 milyon emeklinin beklediği promosyonda sürpriz yaptı. Bankalar tekliflerini 600 liraya kadar çıkardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yılda yaklaşık 125 milyar liralık maaş ödemesi yapılan emekliler için Ziraat Bankası'nın da aralarında bulunduğu bankalarla sıkı bir pazarlık yürütüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Promosyon bizim vaadimiz. İki katına çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.
TEKLİF İKİ KATINA ÇIKTI
Çalışma Bakanlığı, Türkiye Bankalar Birliği ile yapılan görüşmelerin ardından emekliler için bankalarla yeniden masaya oturdu. Emeklilere promosyon verilmesine ilişkin ilk protokol geçen yıl Denizbank'la imzalandı. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Denizbank arasında imzalanan protokole göre, emekli aylıklarını üç yıl bu bankadan almayı kabul eden vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere 300 lira promosyon veriliyor. Emekliye maaş ödemek isteyen bankalar bu kez tekliflerini yukarı çekti. Emekliye yılda 150- 200 lira verilmesi önerisinde bulunurken, Bakanlık bu tutarı yukarı çekmek için pazarlığı sürdürüyor. Memur-Sen ise bu rakamın 900 liraya çıkarılabileceğini savunuyor.
YILDA 450 BİN EMEKLİ
Emeklilere maaş ödemesi dağılımında kamu bankaları yaklaşık yüzde 80'lik paya sahip bulunuyor. PTT ile bu oran yüzde 90'a ulaşıyor. Özel bankaların payı ise yüzde 10 civarında. Yılda yaklaşık 400- 450 bin kişinin emekli olduğu düşünüldüğünde bugüne kadar mesafeli davranan bütün bankalar promosyonla ilgilenmeye başladı. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, promosyon konusunda titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek, son aşamalara geldiklerini söyledi. Soylu, "Çabamız emeklilerimizin bundan en fazla istifade etmesine yönelik. Ziraat Bankası dahil kamu bankaları ile görüşüyoruz. İnşallah emeklilerimiz bu süreçten istifade eder. Onların cebine girecek her kuruş sistemin duygusal yönünü takviye eder. Bu bizim vaadimiz. İki katına çıkarmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
YAMALI BOHÇAYA DÖNDÜ
Yıllardan beri değiştirilmeyen bir kamu personeli rejimi sıkıntısı olduğunu belirten Soylu, "Kafamızdaki devlet memuru imajının çalışan devlet memuru ile örtüşmediğini biliyoruz. Bu açıktan istifade edenler, maalesef çalışan, gayret gösterenler var. Arkadaşlarla gece 3'e kadar çalışıyoruz ama dışarı çıktığımızda böyle bir devlet memuru imajı yok, bu hem onlara haksızlık, hem de kamu personel sistemine haksızlık. Onun için düzelteceğiz" dedi.
SURİYELİ İŞİNİ KURABİLİR
Yabancılar için geçerli olan çalışma izinlerinin Suriyeliler için de geçerli olduğunu belirten Bakan Soylu, işçi olarak çalışabilecekleri gibi kendi işlerini de kurabileceklerini söyledi. Suriyelilerin sadece ikamet ettikleri illerde çalışabileceğine ve işyerinin toplam çalışan sayısının yüzde 10'una denk gelen sayının geçilemeyeceğine dikkati çeken Soylu, bu kısıtların tarım sektörü için geçerli olmadığını belirtti. Soylu, çalışan Suriyeliler'in sıkılıkla denetleneceğini ifade etti.
İŞVERENE ENGELLİ CEZASI
Bakan Soylu, engelli işçi açığından dolayı özel sektör işverenlerinden 221 milyon 320 bin lira idari cezanın tahsil edildiğini söyledi. Soylu, engelli işçi çalıştırma yükümlülüğüne uymayan kamu ve özel sektör iş verenine, çalıştırmadığı her engelli işçi ve her ay için 2 bin 211 lira idari ceza uygulandığını belirtti. İŞKUR verilerine göre, 2015 yılı ekim ayı itibariyle kamuda 10 bin 641 engelli işçi çalıştığını, bunların 2 bin 535'inin kontenjan fazlası olduğunu, özel sektörde ise 85 bin 886 engelli işçi çalıştığını kaydetti.
SGK Haberleri
- '5 bin tıp öğrencisi aile hekimliğine kazandırılacak'
- 'Bana hizmet edeceksin' diyen kadına nafaka iptali!
- 'Hekime gelenin bel ölçüsü kaydedilecek!'
- 'Her öksüz çocuğa ayda 100 lira'
- 'Kredi kartı borcunun ödenmesi nafaka anlamına gelmez'
- 'Muayene katılım payı kaldırılmayacak'
- 'Yoksulluk nafakası verilmelidir ama bu bir ömür boyu olmaz'
- "e-Devlet’te Engel Yok Projesi" hayata geçirildi
- 1 gün bile çalışan tazminat alacak
- 1 Ocak'ta doğum borçlanması %30 zamlı olacak
- 1 TL yüzünden emeklilikten olmayın
- 1 yıl içinde başvurmayan malullük aylığını alamıyor
- 1 yıl sürmeden boşanma davası açılabilir mi?
- 1.6 milyon mezun genci gelir testi sınavı bekliyor
- 10 milyon emekliye müjde!
- 10 Soruda Evlenme Yardımı (Çeyiz Parası İle İlgili Bilinmesi Gerekenler)
- 10.4 milyon emekli bankaların gözdesi
- 100 Lira Asgari Ücret Desteğinden Kimler Faydalanacak?
- 100 lira seyyanen zammın tamamını tüm emekliler alabilecek mi?
- 100 TL ilave ek ödeme ne zaman kesilir?
- 104 iş yerinde emzirme odası ve kreş yok
- 112 çağrı merkezi 24 saat görev başında
- 112 çalışanlarına nakdi yemek yardımı verilecek
- 112 hattını gereksiz arayanlara ne kadar para cezası veriliyor?
- 12 Aydan Fazla Prim Borcu Bulunanların Sigortalılıklarının Durdurulmasına İlişkin Duyuru
- 15 yıl 3600 gün çalışan herkes tazminat alamaz
- 18 Yaş Öncesi Sigorta Girişinin Emekliliğe Etkisi Nedir?
- 18 Yaşından Küçük Çocuklar Hakkında Genel Sağlık Sigortası Nasıl Uygulanır?
- 2002-2015 yılları arasında emekli maaşları ve artış oranları
- 2008 sonrası girişliler, SSK'lı hizmetini birleştirince emeklilik kesintisi artar mı?